Drala

Drala

Hindbærmousse

OpskrifterPosted by Didde Mon, October 01, 2012 18:25:08

Min absolutte favorit. Den kan sagtens laves med andre bær. Den er fra bogen Byens bedste kager, jeg har dog lavet et par ændringer.

Portionen er stor, og der er nok til at fylde to lag i en alm 25 cm kage.

6 blade husblads

200 g bær

150 g rørsukker

150 g pasteuriserede æggeblommer

7 dl piskefløde

1 spsk friskpresset citronsaft

Start med at lægge husbladsen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker i ca. 10 minutter til det er lyst og luftigt. Kog imens bærrene i minimum 2 min. Tag dem af varmen og blend bærrene til en pure. Tilsæt citronsaften og rør husbladsen i når bærrene er til at røre ved uden du brænder dig. Vend ægge-sukkerblandingen i bærrene lidt efter lidt, til du har en ensartet masse.

Fløden piskes til skum, og vendes i. Vær tålmodig og vend forsigtigt men grundigt.

Nu kan moussen bruges som fyld i kager, eller sprøjtes på cupcakes

  • Comments(2)

Fill in only if you are not real





The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.
Posted by Didde Wed, October 24, 2012 18:59:21

Hej :) Den stivner fint op efter et par timer på køl, og du kan sagtens fryse den. Jeg plejer at fryse den i sprøjteposen og tø den langsomt op i køleskab. God fornøjelse :)

Posted by Lise Wed, October 24, 2012 14:42:16

Hej Didde.

Jeg vil give dig ret, denne mousse er virkelig lækker! Har lige lavet den, og venter nu på at se resultatet når den stivner. Tror du at moussen kan fryses? Venligst Lise.