Drala

Drala

Chokoladetrøffel

OpskrifterPosted by Didde Mon, October 01, 2012 18:08:22

Kan laves med mørk, lys eller hvid chokolade.

Portionen rækker til et enkelt lag i en alm 25 cm rund form.

150 g hakket chokolade

½ L piskefløde

2 blade udblødt husblads

Chokoladen kommes i en skål. Fløden varmes i en gryde til det lige præcis når kogepunktet og hældes over chokoladen. Start med at hælde ca. en 1/4 over og rør forsigtigt til chokoladen er smeltet og blank. Hæld herefter 1/4 i ad gangen og rør mellem hver gang. Når alt fløden er tilsat, smeltes husbladsen over vandbad og hældes i chokoladen mens der røres.

Dæk skålen med madfilm, og læg filmen HELT ned på chokoladen for at undgå kondens.

Lad den stå på køl i minimum 8 timer, og pisk den herefter op til en luftig creme. Pas på, hvis der piskes for meget vil det gryne, og er ikke til at redde.

Cremen er nu klar til at bruge som fyld i kager, eller på cupcakes.

  • Comments(0)//www.drala.dk/#post105