Drala

Drala

Blød og lækker karamelmums

OpskrifterPosted by Didde Wed, April 02, 2014 10:36:38
Karamelfyld.

1 ds kondenseret mælk
80 g smør
80 g brun farin

Kom det hele i en lille gryde, og kog det under omrøring i ca 15-20 minutter til du har en cremet og gylden masse. Det er vigtigt at der røres konstant da det ellers hurtigt brænder på.
Brug karamellen som fyld i kager, til is og hvad du ellers kan finde på.
Det smager virkelig lækkert :)

  • Comments(0)//www.drala.dk/#post179

Chokoladeglaze

OpskrifterPosted by Didde Sun, October 20, 2013 18:07:59
Denne glaze er utrolig nem og hurtig at lave, den smager godt og ser flot ud. Jeg har brugt mørk chokolade 67% og det fungerede rigtig fint. Til gengæld går det ikke med hvid chokolade. Det blev alt for tyndt, så måske der bare skal tilsættes mere chokolade, men det har jeg ikke forsøgt mig med.

Portionen rækker til en alm 25 cm springform, som jeg har brugt den på chokoladekagen ( se billede under andre kager ).

½ cup piskefløde
113 gr mørk chokolade
2 tsk glucosesirup
1 tsk vanilleessens

Piskefløde og chokolade smeltet over vandbad til det homogent og blankt. Det tages af varmen og tilsættes glucose og vanille, og køles herefter til stuetemperatur eller til det har den ønskede konsistens.
Det er nu klar til brug :):)

  • Comments(1)//www.drala.dk/#post167

Flødebolleguf

OpskrifterPosted by Didde Tue, June 25, 2013 12:01:09

Nok til 25 cupcakes.

5 æggehvider

1½ cup sukker

1 tsk vanilleekstrakt

Kom æg og sukker i en metal eller glasskål som tåler varme. Placer skålen over en lille gryde med simrende vand, og pisk det med elpiskeren til sukkeret er HELT opløst. Det tager 4-5 min. Sørg for at piske helt i bund så æggehviderne ikke koger.

Tag det af varmen og pisk fortsat 10 min til du har en tyk og klæbrig masse. Tilsæt vanilleekstrakt og pisk igen kortvarigt til det hele er godt blandet.

Klar til brug :)

  • Comments(2)//www.drala.dk/#post152

Overtræksmarcipan

OpskrifterPosted by Didde Mon, October 01, 2012 18:41:36

Bruges til at overtrække kager med.

1 kg marcipan

500 g flormelis

150 g glukosesirup

Alle ingredienser æltes sammen til en ensartet og smidig masse.

Massen kan opbevares i en tætsluttende pose ved stuetemperatur i op til 3 dage. Den kan også fryses.

  • Comments(3)//www.drala.dk/#post110

Tobleronecreme

OpskrifterPosted by Didde Mon, October 01, 2012 18:36:15

Portionen passer til to lag i en 20 cm form.

350 g hakket toblerone

½ L piskefløde

Smelt chokoladen over vandbad og køl den af. Pisk fløden stiv, og vend den forsigtigt med chokoladen.

  • Comments(0)//www.drala.dk/#post109

Toms skildpaddecreme

OpskrifterPosted by Didde Mon, October 01, 2012 18:31:48

Portionen rækker til et enkelt lag fyld i en alm 25 cm kage.

2 Toms skildplader eller 6 kæmpeskildpadder

50 g mørk hakket chokolade

½ L piskefløde

Piskefløden bringes til kogepunktet. Skildpadder samt chokolade hakkes og kommes i en skål. Tilsæt fløden til chokoladen lidt ad gangen, og rør forsigtigt mellem hver gang, så du ender op med en ensartet og blank masse.

Dæk skålen med madfilm HELT ned på chokoladen så der ikke dannes kondens.

Stil på køl i minimum 8 timer, og pisk herefter op til en luftig creme. Pas på, piskes der for længe vil cremen gryne og står ikke til at redde.

  • Comments(2)//www.drala.dk/#post108

Hindbærmousse

OpskrifterPosted by Didde Mon, October 01, 2012 18:25:08

Min absolutte favorit. Den kan sagtens laves med andre bær. Den er fra bogen Byens bedste kager, jeg har dog lavet et par ændringer.

Portionen er stor, og der er nok til at fylde to lag i en alm 25 cm kage.

6 blade husblads

200 g bær

150 g rørsukker

150 g pasteuriserede æggeblommer

7 dl piskefløde

1 spsk friskpresset citronsaft

Start med at lægge husbladsen i blød i koldt vand. Pisk æggeblommer og sukker i ca. 10 minutter til det er lyst og luftigt. Kog imens bærrene i minimum 2 min. Tag dem af varmen og blend bærrene til en pure. Tilsæt citronsaften og rør husbladsen i når bærrene er til at røre ved uden du brænder dig. Vend ægge-sukkerblandingen i bærrene lidt efter lidt, til du har en ensartet masse.

Fløden piskes til skum, og vendes i. Vær tålmodig og vend forsigtigt men grundigt.

Nu kan moussen bruges som fyld i kager, eller sprøjtes på cupcakes

  • Comments(2)//www.drala.dk/#post107

Chokoladefrosting

OpskrifterPosted by Didde Mon, October 01, 2012 18:12:11

Også kaldet Ultimate chocolatefrosting a la Martha Stewart.

500 g flormelis

120 g kakao

180 g blødt smør

1,25 dl lun mælk

3 tsk vanillesukker

Det hele kommes i en skål og piskes til en luftig creme.

Den kan bruges mellem kagebunde, som opsmøring og til at sprøjte på cupcakes.

  • Comments(0)//www.drala.dk/#post106
Next »